https://bodybydarwin.com
Slider Image

Kuinka varmuuskopioida ja suojata tietosi vanhoilta älypuhelimilta, tablet-laitteilta ja tietokoneilta

2022

Jos pääset eroon vanhasta kannettavasta tietokoneestasi, älypuhelimestasi, tablet-laitteestasi tai muusta laitteistasi - olemme aiemmin käsitellyt joitain parhaista vaihtoehdoista sen kierrättämiseen tai uudelleenkäyttöön -, sinun on suojattava yksityiset tietosi ennen erottelua ei-toivotulla laitteistolla.

Onko kaikki valokuvasi talletettu jossain turvassa? Oletko varma, että kannettavan tietokoneesi uusi omistaja ei pääse pankkitaulukoihisi? Vanhan laitteiston hävittäminen voi olla yksityisyyden miinokenttä, mutta pysyminen turvassa ei ole vaikeaa, jos tiedät mitä teet.

Ensinnäkin ja ehkä ilmeisimmin, sinun on siirrettävä tiedostosi vanhoilta laitteilta ja edelleen jonnekin uuteen - mieluiten kahteen uuteen erilliseen kohtaan (kuten toinen tietokone ja verkko) varmistaaksesi, että yksi varmuuskopio epäonnistuu, sinulla on toinen paikallaan .

Jos käytät jo verkkoon perustuvia sovelluksia ja palveluita, kuten Gmail tai Netflix, voit rentoutua hiukan, - kaikki sisältösi odottaa sinua uudella laitteella seuraavan kirjautumisen yhteydessä.

Niille, jotka eivät käytä verkkopohjaisia ​​palveluita, on useita tapoja tallentaa tietosi. Ohjelmat, kuten Dropbox, Google Drive, CrashPlan ja Backblaze, laittavat kaikki tiedostot pilveen puolestasi, mutta koko tietokoneesi kopiointiin riittävän suuret suunnitelmat maksavat missä tahansa 50–100 dollaria vuodessa (kallein suunnitelma, Googlen 30 dollaria TB / kuukausi, maksaa 3600 dollaria vuodessa). Tai voit sijoittaa ulkoiseen kiintolevyyn ja kopioida tiedostosi laitteelta, vaikka toinen kiintolevy saattaa olla kannattavaa hankkia virheettömäksi, jos joku vioittuu.

Windowsilla ja macOS: lla on omat sisäänrakennetut ratkaisut OneDrive- ja iCloud-muodossa, jotka molemmat toimivat mobiililaitteissa (kuten Dropbox ja Google Drive).

Sekä Android että iOS varmuuskopioivat tietyt bittiä tietoja automaattisesti täältä ja täältä, katso yksityiskohdat, mutta ne eivät välttämättä saa kaikkea, joten tarkista, että tiedostosi ovat turvallisesti paikoillaan ennen eBay-huutokaupan tai otsikon aloittamista paikalliselle kierrätysvarastoon.

Ja kun siirrät älypuhelimesi sisältöä, Google Photos on erinomainen käyttöympäristöjen välinen palvelu, jota voi käyttää ilmaiseksi, vaikka se pakkaa valokuvasi 16 megapikseliin ja videosi 1080p-muotoon. On kuitenkin suunnitelmia, joista voit maksaa, jotta muistot pysyvät täydessä resoluutiossa. Katso tästä oppaasta lisätietoja valokuvien varmuuskopioinnista pilveen.

Paljon sovelluksia - Microsoft Office, iTunes, Photoshop, Spotify - pitävät kirjaa siitä, kuinka monta laitetta olet kirjautunut sisään samanaikaisesti. Jos yrität rekisteröidä aivan uuden tietokoneen rekisteröimättä ensin vanhaa, saatat saada ikävän yllätys.

Ollakseen oikeudenmukainen Microsoftin ja Adoben tapaan, ne tekevät aktiivisten laitteiden hallinnan melko helpoksi, mutta paras tapa on varmistaa, että kirjaudut kokonaan ulos vanhoista puhelimista, tableteista ja tietokoneista.

Esimerkiksi iTunesin tapauksessa sinun täytyy avata Tili-valikko ja valita Valtuutukset ja sitten poistaa tietokoneen käyttöoikeudet. Sinun on kirjauduttava ulos myös Apple ID: stä samasta valikosta. Lisäksi Apple ehdottaa kirjautumista ulos Apple ID -tilistäsi ja iCloud-yhteyden katkaisemista, jos pääset eroon iPhonesta tai iPadista - Applen tukisivustolla on yksityiskohtaiset ohjeet tämän tekemiseen.

Androidin kautta sinun ei tarvitse kirjautua ulos Google-tileistäsi ennen puhelimen pyyhkimistä (katso alla), mutta varmista, että kaikki asiat on varmuuskopioitu. Saatat joutua kuitenkin poistamaan tiettyjen sovellusten valtuutukset - Google Play Musiikki on yksi esimerkki, jossa sinulla on rajoitettu määrä laitteita, joihin voit synkronoida. Yleinen nyrkkisääntö on, että maksamasi palvelut ovat niitä, joista sinun on kiinnitettävä huomiota.

Jos luotat puhelimeesi saadaksesi kaksivaiheisen valtuutussuojan aiemmilta sivustoilta, kuten Facebook ja Twitter, joudut ehkä poistamaan tämän ominaisuuden väliaikaisesti käytöstä ja asentamaan uuden laitteen ennen kuin pääset eroon vanhasta. Tarkista käyttämäsi palveluiden pieni painatus (esimerkiksi kuinka siirrät Google Authenticatorin uuteen laitteeseen).

Mobiililaitteissa voit vain ladata sovelluksesi uudelleen uudesta laitteesta (Apple ja Google muistavat, mistä olet maksanut). Sekä Windows- että MacOS-pöytätietokoneissa se ei kuitenkaan ole aivan yhtä yksinkertainen. Tarkista aina, että voit saada ohjelmistosi takaisin, mikä tarkoittaa yleensä sen lataamista uudelleen webistä. Pelit ovat toinen sarja ohjelmia, jotka sinun tulisi tarkistaa - tässä on prosessi Steam-kirjaston siirtämiseksi tietokoneesta toiseen.

Kun kaikki tietosi tallennetaan turvallisesti muualle ja kaikki sovelluksesi ja palvelusi poistetaan turvallisesti tarvittaessa, viimeinen askel on laitteiden tyhjennys kokonaan ja kaikki jäljet ​​toiminnoista, jotta tiedostojasi ei voi palauttaa.

Puhelimissa ja tableteissa tämä on melko yksinkertaista. Avaa iOS-käyttöjärjestelmässä Asetukset-sovellus ja siirry sitten kohtaan Yleinen, Palauta, Poista kaikki sisältö ja asetukset. Tämä pyyhkii iPhonen tai iPadin ja palauttaa sen tilaan, jossa se oli, kun ensin hankkit (iOS: n avausasetusnäyttö).

Android-varastossa haluamasi vaihtoehto on Asetukset-sovellus: aloita prosessi valitsemalla Varmuuskopioi ja palauta sitten Tehdasdatan nollaus. Jos et käytä puhdasta Android-versiota suoraan Googlelta, valikkotunnisteet eivät ehkä ole täsmälleen samat, mutta jonkin asetuksen yhteydessä pitäisi olla samanlainen vaihtoehto.

Kannettavissa tietokoneissa ja pöytätietokoneissa nollausprosessi on hiukan aktiivisempi.

Avaa Windows 10: ssä Asetukset-paneeli Käynnistä-valikosta, valitse Päivitä ja suojaus, sitten Palautus ja napsauta sitten Aloita -kohtaa Palauta tämä tietokone -otsikon alla.

MacOS-ohjelmien uusimmissa versioissa käynnistä kone uudelleen, pidä Command + R -näppäimiä painettuna ja valitse esiin tulevasta valikosta Levytyökalu. Valitse päälevyasema, napsauta Poista ja valitse Alusta-valikosta Mac OS Extended. Lopeta Levytyökaluohjelma, asenna macOS uudelleen, ja sinun pitäisi olla takaisin puhtaan version käyttöjärjestelmästäsi.

Windows- ja macOS-sovelluksissa voit vain poistaa tiedostoja ja sovelluksia asentamatta käyttöjärjestelmää uudelleen, mutta tietokoneen seuraavalle omistajalle on helppoa saada ne takaisin, varsinkin jos käytät vanhempaa mekaanista kiintolevyä kuin nykyaikaista SSD. Muutaman viime vuoden ajan Macit ovat siirtyneet kohti SSD-levyjä, joten sinun pitäisi olla turvassa, mutta Windowsissa on ilmaisen työkalun, kuten Eraser tai Blank and Secure, apu varmistaaksesi, että tietosi todella katoavat ikuisesti.

Haisimmat asiat, jotka opimme tällä viikolla: Rotat fetiskeillä ja Amerikan ensimmäinen banaani

Haisimmat asiat, jotka opimme tällä viikolla: Rotat fetiskeillä ja Amerikan ensimmäinen banaani

Mies palasi tietoisuuteen 15 vuoden kuluttua kasvullisessa tilassa.  Mutta mitä se oikeastaan ​​tarkoittaa?

Mies palasi tietoisuuteen 15 vuoden kuluttua kasvullisessa tilassa. Mutta mitä se oikeastaan ​​tarkoittaa?

Miksi meillä on edelleen fakseja?

Miksi meillä on edelleen fakseja?